Tüm Türkiye'nin acısını paylaştığı astsubay FETÖ'den beraat etti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan Nurcan Karakaya’nın (25) eşi, 10 aylık bebek Bedirhan Mustafa’nın da babası olan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, ardışık olarak arandığı iddiasıyla yargılandığı FETÖ davasından beraat etti.

Tüm Türkiye'nin acısını paylaştığı astsubay FETÖ'den beraat etti
07 Temmuz 2020 Salı 19:52

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Serkan Karakaya ile avukatı mahkeme saloununda hazır bulundu. Duruşma savcısı, mütalasının hazır olduğunu açıklayarak, sanık Serkan Karakaya'nın beraatını istedi.

Sanık Karakaya ve avukatı da mütalaa doğrultusunda beraat kararı verilmesini istedi.

Örgütün mahrem imamları tarafından ankesörlü veya sabit hatlardan ardışık olarak arandığı iddiasıyla hakkında dava açılan FETÖ şüphelisi Karakaya, önceki duruşmalarda verdiği ifadesinde,  Ankara Beytepe Jandarma Meslek Yüksekokulunda öğrencilik yaptığını anlatarak, “Ardışık olarak arandığımı kesinlikle kabul etmiyorum. Kimin aradığı konusunda bir bilgim yok. FETÖ ile bir bağlantım yok. Örgüt evlerine gitmedim. Eşim ile oğlum mayın patlamasında şehit oldu” diye konuşmuştu.

Önceki duruşmalarda tanık olarak dinlenen  M.A.K., Serkan Karakaya ile Beykent Jandarma Meslek Yüksekokulu’nda  okudukları dönemden  tanıdığını söyleyerek, “2 yıl boyunca aynı yatakhanede kaldım. Bizden sorumlu ‘Abiler’ ima namazı kılmamızı istediler. ‘İma namazı’ kılıyorduk. Serkan, ima namazı kıldığımızda benim kendimi çok belli ettiğimi söylemişti” ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme heyeti, sanık Serkan Karakaya'nın 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan beraatine karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.