Tüfekle 2 kişiyi yaralamaya 8 yıl 2 ay

Develi ilçesinde karşılaştığı restoranda U.A. (20) ve Ş.Ç.’yi (27), pompalı tüfekle vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan S.B. (40) toplam 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tüfekle 2 kişiyi yaralamaya 8 yıl 2 ay
18 Şubat 2020 Salı 12:19

Olay, 24 Aralık 2017 tarihinde Develi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, U.A. ve Ş.Ç. İsimli iki arkadaş daha önceden aralarında husumet olduğu iddia edilen S.B. ile ilçede bulunan bir restoranda karşılaştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası S.B., pompalı tüfekle U.A. ve Ş.Ç.’yi yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan S.B., tutuksuz yargılanmak üzere salıverilirken, iki arkadaş da hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. U.A.’nın duyu kaybına neden olacak şekilde yaralandığı öğrenildi.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık S.B. hazır bulunurken, şikayetçi U.A. ve Ş.Ç., duruşmaya katılmadı.

Suçsuz olduğunu öne süren sanık S.B., “Olay kasten olmadı. Kaza ile oldu. Karşı taraf önce ev ve araba talebinde bulundular. Vermedim. Ardından da şikayetçi oldular. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık S.B.’yi, U.A.’ya karşı ‘organ yitirilmesine varacak şekilde yaralama’ suçundan 7 yıl 6 ay, Ş.Ç.’ye yönelik eyleminden dolayı da ‘yaralama’ suçundan 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırarak, Yargıtay süreci dikkate alınarak tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.