Terör örgütündeki çözülme devam ediyor

Terör örgütündeki çözülme devam ediyor
28 Haziran 2020 Pazar 20:47

Jandarma ve Emniyetin ikna çalışması sonucu, biri gri listede yer alan 3 terörist, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda yapılan açıklamada  ‘Bakanlığımız Emniyet ve Jandarma unsurlarının yanı sıra ailelerin de desteğiyle yürüttüğü ikna çalışmaları sonucunda terör örgütündeki çözülme devam ediyor. Bu kapsamda; 2013 yılında örgüte katılan, terörden arananlarda Gri Listede yer alan teröristin de arasında bulunduğu 3 örgüt mensubu, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu.Böylelikle 1 Ocak’tan bu yana terör örgütünden sadece  ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 92’ye yükseldi’ denildi.

Tunceli Ovacık Kırsalında, 1’i Gri Listede Yer Alan 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakanlığın bir başka açıklamasında ise ‘İç güvenlik operasyonları kapsamında; Tunceli Ovacık kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1,  gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 2 terörist olmak üzere toplam 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, terörden arananlarda 500 bin TL’ye kadar ödülle GRİ LİSTE’de yer alan Argeş kod adlı Osman İşleyenolduğu tespit edildi. Bölgede operasyonlar devam etmektedir’ şeklinde.(Haber: Davut Güleç)

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.