Sarıoğlan eski Belediye Başkanı Yıldız’a 26 yıl hapis ve tahliye

Sarıoğlan eski Belediye Başkanı Yıldız’a  26 yıl hapis ve tahliye
24 Haziran 2020 Çarşamba 13:33

KAYSERİ’de dönemin Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, belediye başkanlığı döneminde yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığı suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada 5 farklı suçtan toplam 26 yıl  hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, aralarında  eski Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile bazı belediye çalışanlarının da olduğu 1’i tutuklu 65 sanığın, ‘Başkasının bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma’, ‘Edimin ifasına fesat karıştırma’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘zimmet’, ‘icbar suretiyle irtikap’, ‘iftira’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlarından yargılanmalarına devam edildi.  

2014-2017 yılları arasında Sarıoğlan ilçesinde belediye arsası hakkında ihale yapıldığı, ihalenin sahte faturalarla amacı dışında  kullanıldığı iddialarıyla  65 şüpheli hakkında dava açıldı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Ali Osman Yıldız ile bazı sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada eski savunmalarını tekrar ettiğini belirten davanın tek tutuklu sanığı Ali Osman Yıldız, “3.5 yılda işçilere 15 milyon TL ödedim. Benim yaptığım işi yapan başka belediye çıksın, ömür boyu hapis yatmaya razıyım. Başkan olmadan önce ve sonra mal varlığım araştırılsın. Türkiye’de tek yargılanan belediyeyiz. 1 kuruşun hesabını yaparak belediyeye hizmet ettim. Siyasiler kum ocağını ve parke taşı döşeme fabrikalarını istediler, vermedim, bu yüzden bana kumpas kuruldu. Bu suçu işleyen ve yargılanan çok ama sadece ben tutukluyum. Takdir mahkemenin, beraatımı istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Mahkeme heyeti, eski belediye başkanı Ali Osman Yıldız’ın,  ‘İhaleye fesat karıştırma’ ve ‘Kamu yararına çalışan dernekler ya da kooperatiflere karşı taahhüt altına giren edimin ifasına fesat karıştırma’ suçlarından 6’şar yıl 3’er ay, ‘Kamu görevlisinin zimmet’ suçundan 6 yıl, ‘resmî belgede sahtecilik’ suçundan 4 yıl, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan da 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 26 yıl hapis cezasına çarptırarak, sanık Yıldız’ın cezaevinde geçirdiği tutukluluk süresi dikkate alınarak, tahliyesine karar verdi.

Heyet, davada bir kısım sanıkların beraatlerine, bazı sanıkların da 10 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmalarına karar verdi.

Yıldız’dan sonra eski belediye başkanı olan ve bu davada tutuksuz yargılanan sanık Yusuf Akbulut, mahkemece ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 3 yıl 6 ay 22 gün hapis ve TCK 53/5 maddesi gereğince 1 yıl 6 ay kamu görevinden yoksun bırakılma cezası aldı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.