Şanlıurfa’da 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın davası Kayseri’de başladı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavga sonrası 2 kişinin ölümü , 1’i asker 13 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanıkların güvenlik nedeniyle yargılanmalarına başlandı.

Şanlıurfa’da 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın davası Kayseri’de başladı
04 Mart 2020 Çarşamba 15:45

Olay, geçen yıl 13 Ocak’ta  Haliliye ilçesine bağlı Kanatlı kırsal mahallesinde  B. Ve K. aileleri arasında yaşandı. İddiaya göre arazi anlaşmazlığı nedeniyle  K. ve B.  aileleri arasında kavga çıktı. Çıkan kavga kısa sürede büyürken kavgayı gören diğer mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Silah, taş ve sopaların da kullanıldığı kavgada jandarma ekipleri, tarafları güçlükle ayırdı.


Kavgada, B. ailesinden 8, K. ailesinde n de 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kavgada ağır yaralanan M.K. ve M.K. kaldırıldıkları hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası aralarında çocuklarında olduğu 3’ü tutuklu 21’i müşteki sanık olan toplam 24  sanık hakkında yürütülen soruşturma sonunda dosya güvenlik nedeniyle Kayseri’ye gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda iddianame hazırlandı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklar hakkında çeşitli cezalar istendi.

Kayseri’de yargılanmalarına başlanan sanıklar arasında yaşları 18 yaşından küçük olan çocukların olması nedeniyle duruşma basına kapalı oturumda yapıldı. Davanın ilk duruşmasında Şanlıurfa’da tutuklu bulunan müşteki sanıklar A. N. Ve C.B. duruşmaya SEGBİS ile katıldığı öğrenildi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanıkların Kayseri’de hazır edilmesi için duruşmayı erteledi.  

Haber: Samed Aydın SUN  Foto: İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.