Saka avcılarına suçüstü

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu av koruma kontrol korumaları esnasında kaçak olarak avlanan iki kişi suçüstü yakalandı.

Saka avcılarına suçüstü
05 Şubat 2020 Çarşamba 17:29

Organize sanayi bölgesinde bulunan Hürmetiçi Sazlığı Sulak Alanı’nda yakalanması ve beslenmesi yasak olan saka kuşu avlayan kişilerin yanlarında bulunan 5 adet saka kuşuna doğaya yeniden bırakılmak üzere, yanlarında bulunan 1 adet ağ, 3 adet kafese de el konuldu. Bu arada saka avcıları iki kişiye ayrıca 4915 Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten 5 bin TL idari yaptırım 3 bin 900 TL tazminat cezası olmak üzere 8 bin 900 TL toplam ceza uygulandı. Şube Müdürlüğünce 7/24 gelen kaçak av ihbarları değerlendirildiği, yaban hayatının korunması çalışmalarının hassasiyetle devam ettiğine dikkat çekildi.

Yaban hayatına destek

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce ağır geçen kış şartlarının yaban hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek adına yapılan yemleme çalışmaları devam ediyor. Daha önce Kayseri’nin değişik noktalarına yapılan çalışmalar bu sefer de Erciyes Dağı Etekleri ve Özvatan İlçesinin değişik noktalarında yapıldı.

(Haber:Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.