Sahte senet davası

Futbolcu Serkan Demirezen 2014-2017 yılları arasında Kayseri Erciyesspor’da profesyonel olarak futbol oynadı. O dönemde bonservis bedelinin Kayseri Erciyesspor’da olduğu, 2017 yılında Arsinspor’a transfer oldu. Bonservis bedeli olarak 50 bin TL bedelli senedi lehtar ve ödeme tarihi olmaksızın imzalayıp Kulüp Başkanı S.K.’ya verdi. O dönemde kulübün mali işler sorumlusu ise şüpheli A. D. olduğu öğrenildi. Yapılan kolluk araştırmasında kulübe ait defter ve belgelerin tamamının yanarak veya yakılarak yok edildiği anlaşıldı.

Sahte senet davası
12 Aralık 2019 Perşembe 15:45

Şikayetçi futbolcu Serkan Demirezen’in bonservis bedelini ödemek amacıyla 25 bin TL’yi ağabeyi ve babası ile birlikte mali işler sorumlusu A.D.’nin yanına gittikleri, iddiaya göre A.D.’nin ele geçirilemeyen Serkan Demirezen’in ağabeyi Sefa’nın cep telefonu ile çektiği fotoğraftan fotokopisi alınan ikinci bir 50 bin TL bedelli senet ortaya çıktı. 25 bin TL’yi alan A. D.’nin fotokopi senedin sol kısmına ‘25 bin TL nakit olarak elden teslim aldım, 25/07/2017’ yazarak imzaladığı, şüpheli A.D.’nin bu şekilde aslı elde edilemeyen sahte senedi kullanarak 25 bin TL elden alıp haksız menfaat elde ettiği, şikayetçi Serkan Demirezen’in, Erciyesspor Kulübü’nün bütün evrak ve belgeleri yok olmasına rağmen gerçek imzalayıp kulübe verdiği 50 bin TL bedelli bononun Kayseri 6. İcra Müdürlüğü’ne olduğu öğrenildi.
KULÜP KASASINDAN 50 BİN TL SENEDİ HABERSİZ ALIP TAHSİL ETMİŞLER
Mali işler sorumlusu şüpheli A.D. tarafından kulübün bilgisi olmadan kulüp kasasından 50 bin TL bedelli senedin çıkarılarak tahsil amaçlı B. P.’ye verdiği, bununda icra yoluyla söz konusu senedi tahsil ettiği, bu şekilde her iki sanığın da ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, ‘kurum kurum ve kuruluşları, tüzek kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından 5 yıla kadar dava açıldı.

(Haber:Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.