Özer: İstismar unutulmaz bir travma

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Nevzat Özer, son zamanlarda Kayseri’de bir çok istismar olayının rehber öğretmenleri sayesinde ortaya çıkarıldığına vurgu yaparak, “Rehber öğretmeni ile iyi ilişkiler kurmalıyız. İnsanın hayatında unutamayacağı en büyük travmalardan biri cinsel istismardır. İstismara uğrayan kişi, hayatının sonuna kadar, yaşamında ciddi travmalar yaşıyor” dedi.

Özer:  İstismar unutulmaz bir travma
11 Aralık 2019 Çarşamba 15:19

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Kayseri İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  psikolojik  danışman ve  danışman ve rehber öğretmenlere ‘Cinsel istismar ve mahremiyet’ ve ‘Mobil sosyal hizmet’ konularında eğitim verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kayseri İl Müdürü Nevzat Özkan, “Bakanlığın bir yöneticisi ve psikolojik danışman olarak eğitimlere ve koordineli çalışmalara büyük önem veriyoruz. 2019 yılında 16 ilçemizde eğitimler düzenleyerek, 50 bin kişiye ulaştık ve hız kesmeden uzman personel ekibimizle konferanslar düzenlemeye devam ediyoruz. Rehber öğretmeni ile iyi ilişkiler kurmalıyız. İnsanın hayatında unutamayacağı en büyük travmalardan biri cinsel istismardır. İstismara uğrayan kişi, hayatının sonuna kadar, yaşamında ciddi travmalar yaşıyor” dedi.

‘TEFLON İNSAN TİPLERİ TÜREDİ’

Çocuk yetiştirme konusunda ailelere  düşen görevlere de değinen İl Müdürü Özer, “Günümüzde teflon tipi insanlar türedi. Bu tip insanlar çevresinde bulunan herkese zarar veriyor. Bir çocuğu eğitmenin ve yetiştirmenin geleceğin annesini ve babasını eğitmek, yetiştirmek olduğunu içselleştirmemiz gerekiyor. Anne ve baba olmayı bir meslek olarak düşünmeli, çocuklarımızı cinsel istismar, uyuşturucu madde bağımlılığı her türlü olumsuzluğa karşı korumayı vazife edinmeliyiz” diye konuştu.

Kocasinan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Osman Şahin ise, ‘Mobil sosyal hizmet birimleri’ hakkına bilgiler vererek, “Bakanlığımız hizmetlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, etkinliğin ve verimliliğin arttırılması, koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmetlerin arz odaklı yaklaşımı ile geliştirilmesi amacıyla mobil çocuk sosyal hizmet birimlerince okullarda sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocuklar tespit edilecektir” dedi.

Program, psikolog Şengül Durmuşoğlu’nun ‘Çocuk istismarı ve mahremiyet’ konulu konferansı ile sona erdi.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.