(ÖZEL) Zabıta müdür vekiline ihmal davası

Hacılar’da liseli gencin öldüğü birinin de yaralandığı köpek saldırısı davasının tek sanığı Zabıta Müdür vekilinin olayda ihmali olduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Sadece Star Haber Gazetesi tarafından takip edilen duruşmada, okul müdürü K.M.’nin olayı anlattığı sırada oğlunu kaybeden anne S.Ö.’nün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

(ÖZEL) Zabıta müdür vekiline ihmal davası
11 Mart 2020 Çarşamba 10:37

Olay, 1 Ocak 2019’da saat 14.40 sıralarında Hacılar ilçesi Akdam Mahallesi, Kışla Sokak'ta meydana geldi. Baki Ayşe Simitcioğlu Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerinden M.Ö.’nün ölümüne, A.T.’nin de yaralandığı olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, köpeklerinin sahibinin olmadığı, okul yönetici ve öğretmenlerinin olayda bir kusurlarının olmadığı, kaymakamlıkça yapılan soruşturmada şüpheli zabıta müdürü N.K.’nin Hacılar Belediyesinde zabıta müdür vekili olarak görev yaptığı sınırlar içinde vatandaşların yaptığı ihbarlara rağmen şüphelinin sorumluluk alanında bulunan bölgede rehabilite edilen  hayvan sayısının şüphelinin beyan etmiş olduğu sayıdan çok daha az olduğu, şüphelinin başı boş hayvanları kontrol altında tutma yükümlülüğünü ihmal ederek, hakkında soruşturma izni verildiğine yer verildi.

Olayın oluş şekli, başı boş dolaşan yırtıcı hayvanların sayısı, önceden vatandaşların ihbarının bulunması ve ihbarların gereğinin değerlendirilmemesi hususları  göz önünde bulundurulduğunda, şüphelinin görevini yerine getirme hususundaki ihmali davranışları ile meydana gelen ölüm ve yaralama olayı arasında uygun illiyet bağının bulunduğu kabulü gerektiği her ne kadar ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan soruşturma izni verilse de ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan cezalandırılması istendi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  ilk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık zabıta müdür vekili N.K. ile olayda ölen M.Ö.’nün anne ve babaları da hazır bulundu. Olayda çocuklarını kaybeden ve yaralanan 2 ailede şikayetçi olmadıklarını söyledi. Duruşmada okul müdürü ve öğretmenlerinin de aralarında olduğu 5 tanık dinlendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen okul müdürü K.M., “Öğrencilerin bize doğru koştuğunu gördüm. Birkaç köpeğin çocukları kovaladığını gördük. Köpekler A.’nın etrafını sarmıştı. A., gözükmüyordu. Arabayla korna çaldım. A.’yı araca aldık. ‘Hocam beni bırakın M.’ye gidin’ dedi. Üst tarafları aradık. Bir bahçeye girdik. Köpekler bize saldıracakken durakladı. Taş  atarak köpekleri uzaklaştırmaya çalıştık. Aşağıya indiğimizde  çalılıkların alt tarafında M.’yi ve cansız bedenini gördüm” dedi.

Bu sırada köpek saldırısında ölen M.Ö.’nün annesi S.Ö.’nün gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Tutuksuz sanık  N.K.’nin savcılık aşamasında “Olaydan önce 2018 yılı içinde o bölgeden yazılı, e – posta, CİMER vb. şikayet gelmiş olup bunların gereği yapılmıştır. Ekiplerimizin rutin devriyeleri sırasında veya vatandaşların ekipleri sahada gördüklerinde şifahen şikayetlerine bianen, 2018 yılı içinde bahsedilen adedinde başı boş sokak hayvanı çalışması yapılmıştır” dediği öğrenildi.

Sanığın avukatı Durdu Mehmet Yalçın’da belediyeye müzekkere yazılmasını ve köpeklerle mücadele konusunda zabıta müdürlüğünün yaptığı çalışmaların istenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı belediyeye müzekkere yazılması için erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.