(ÖZEL) Öz ağabeyinden şikayetçi oldu, mahkemede 'filmden etkilendim' dedi

Öz ağabeyi H.B. tarafından istismara uğradığı iddiasıyla şikayetçi olan İ.B. mahkemeye şikayetini geri çeken dilekçe sundu.  Duruşmada da  izlediği filmlerden etkilendiği için ifade verdiğini anlatan mağdur kız İ.B., “Ağabeyim beni etraftan çok kolluyordu.  Koruyucu davrandığı için ona iftira attım” dedi

(ÖZEL) Öz ağabeyinden şikayetçi oldu, mahkemede 'filmden etkilendim' dedi
22 Ocak 2020 Çarşamba 00:00

Olay geçtiğimiz aylarda merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, aynı evde yaşayan İ.B., ağabeyi H.B.’nin kendisine farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunduğunu, aynı yatakta yattıkları zamanda da ağabeyinin yine istismarda bulunduğunu öne sürdü. Mağdur kızın şikayeti üzerine gözaltına alınan istismar şüphelisi H.B. tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.  Hakkında, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘ Hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık H.B. duruşmaya katılmazken, mağdur kız İ.B. ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Mağdur kız İ.B., mahkemeye şikayetini geri çeken dilekçe sunduğunu belirterek, “Ağabeyim bana bir şey yapmadı. Ona iftira attım. Okuduğum kitap ve izlediğim filmlerden etkilenerek bu şekilde ifade verdim. Ağabeyim beni çok kıskanırdı. Koruyucu davranırdı. Beni kısıtlayıcı şekilde davrandığı için ona bu şekilde iftira atıp, ifade verdim” dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise, şikayetçi olduklarını ifade ederek, “Mağdurun soruşturma aşamasında verdiği ifadelerin kabul edilmesini, aile içi bir olay olması nedeniyle mağdurun baskı altında kalarak ifade verdiğini düşünüyoruz. Bu yüzden de sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Duruşma savcısı sanığın ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan cezalandırılmasını isterken, mahkeme heyeti sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı  erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.