(ÖZEL)- Liselilerin 'Yan bakma' davasında cinayet sanığı: Yanımda sürekli bıçak taşırdım

(ÖZEL)- Liselilerin 'Yan bakma' davasında cinayet sanığı: Yanımda sürekli bıçak taşırdım
11 Ağustos 2020 Salı 18:20

KAYSERİ'de,  'yan bakma' meselesi yüzünden çıkan tartışmada lise öğrencisi C.A.’nın (17), M.E.S. (17) tarafından öldürüldüğü dava başladı.  Sanık M.E.S., ölen C.A. ile aralarında daha önce husumet olduğunu belirterek, “Yanımda sürekli bıçak taşırdım. 3-4 ay önce arkadaşları ile birlikte beni dövmüştü. Olay günü yürüdüğünü gördüm. Arkasından gittim. Aramızda arbede çıktı. 1 kez bıçakladım. Bıçakta kanı görünce kaçtım” dedi.

Mustafa Kemal Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi M.E.S. ile C.A. arasında geçen yıl Eylül ayında 'yan bakma' meselesi yüzünden tartışma çıktı. İki öğrenci arasındaki gerginlik büyüyünce C.A., okulunu değiştirip, Melikgazi ilçesinde bulunan Seyyid Burhaneddin Meslek Lisesi'ne nakil yaptırdı. Aralarındaki husumet devam eden ikili, 8 Ocak’ta oturdukları Kocasinan ilçesi Erkilet Osmangazi Mahallesi'nde karşılaştı. Çıkan tartışmada M.E.S., cebinden çıkardığı bıçakla C.A.’yı bıçakladı. Ağır yaralanan  C.A. kaldırıldığı Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan M.E.S., mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık M.E.S., ile ölen C.A.’nın şikayetçi anne ve babası duruşmada hazır bulundu.

‘GİDİP DÖVECEĞİM DEDİM’

Sanık üzerinde sürekli bıçak taşıdığını belirterek, “C.A., 3-4 ay önce arkadaşları ile birlikte beni dövmüştü. Başka bir olay nedeniyle de okuldan atılmıştı. Arkadaşlarımla konuşurken, yanımızdan geçti. Arkadaşlarıma, ‘Gidip, döveceğim’ dedim. Onlar orada kaldılar. C.’nin peşinden gittim. Beni görünce cebinden bıçağı çıkarmaya çalıştı ancak çıkaramadı. Aramızda arbede çıktı.  1 kez bıçakladım. Bıçakta da kanı görünce kaçtım” şeklinde savunma yaptı.

ANNE: ‘AŞAĞI İN’ DİYE MESAJ GELDİ

Ölen C.A.’nın annesi H.A. ise, “Oğlum, ‘başım ağrıyor, yatacağım’ dedi. Ardından da telefonuna “Aşağı in’ şeklinde mesaj geldi. 10 dakikadan geleceğini söyleyerek, evden ayrıldı” dedi.

TANIK: ANNE DİYE BAĞIRIYORDU

Duruşmada sanık M.E.S.’nin arkadaşları olan 2 kişide tanık olarak dinlendi. M.E.S.’de bıçağı gördükten sonra korktuklarını ve camii arkasına saklandıklarını belirten tanıklar, ölen C.A.’nın bıçaklandıktan sonra ‘Anne’ diye bağırdığını söylediler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık M.E.S.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşma savcısının esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.