(ÖZEL)- Almanya’daki cinayetin şüphelisi Kayserili yargılanmaya başlandı

(ÖZEL)- Almanya’daki cinayetin şüphelisi Kayserili yargılanmaya başlandı
11 Ağustos 2020 Salı 18:19

Almanya’nın Wuppertal kentinde yaşayan borç para aldığı Alman vatandaşı K.S.’yi (75), öldürdüğü iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve memleketi Kayseri’de yakalanarak, tutuklanan K.S.’nin (50), tutuklu yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, sanığın eşi, kızı, kayınbabası, dönemin muhtarı ve geçmiş dönem belediye başkanının da aralarında olduğu 6 tanık dinlendi. Duruşma ertelendi.

Olay, 2018 yılında  Almanya'nın kuzeybatı kesiminde, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Wuppertal kentinde meydana geldi. İddiaya göre, Kayserili K.S., Almanya’da ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı Alman polis tarafından aranıyordu. Daha önceden de görüştüğü K.S.’den bir miktar para alarak, eşi ile birlikte Hollanda’ya ardından da memleketi Kayseri’ye geldi. Kayserili K.S.’nin Hollanda’ya gittiği gün borç para aldığı Alman vatandaşı K.S.’nin ise, cansız bedeni bulundu. Alman polisi cinayetin 1 numaralı şüphelisi olarak Türk vatandaşı K.S.’yi belirledi ve hakkında yakalama kararı çıkardı. Kayseri’ye gelen K.S., cinayet şüphelisi olarak tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık K.S., tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya katılırken, avukatı mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada sanık K.S.’nin eşi, kızı ve kayınbiraderinin de aralarında olduğu 6 tanık dinlendi.

O dönem K.S.’nin memleketinde mahalle muhtarı olarak görev yapan  tanık O.Ö., “O dönem K.S. bana Almanya’da cinayet işlediğini bizzat anlatmadı, kendisinden böyle bir şey duymadım. Ama öldürüp, Türkiye’ye kaçtığı iddiaları köyde dedikodu olarak konuşuluyordu” dedi. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ş. İsimli bir başka kişi ise, “K.S.’nin amcası, Temmuz ayında yanıma geldi. K.’nin trafik kazasından infazı olduğunu, Almanya’da K.’den para aldığını ve Hollanda’ya kaçtığını, o gecede K.’nin ölü bulunduğunu söyledi. K. ile aralarının önceden de çok iyi olduğunu anlattı. Baldızlarının, K.S. aleyhine ifade verdiklerini de amcası bana anlattı. Annesi ile de miras davası yüzünden araları kötüydü” şeklinde konuştu.

Sanık avukatı da, müvekkilinin olayla hiçbir alakası olmadığını, herhangi bir parmak izi bulunmadığını, müvekkilinin para yüzünden cinayet işlemediğini, olayda somut bir delil olmadığını  ifade etti.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteleyerek, sanık K.S.’nin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.