Narko timler; 102 kilo eroin, 9 kg metamfetamin, TEM; 2 Deaş'lı ele geçirdi

Narko timler; 102 kilo eroin,  9 kg metamfetamin, TEM; 2 Deaş'lı ele geçirdi
28 Nisan 2020 Salı 14:24

Her türlü kaçakçılık, terör, suç ve suçlularla mücadele eden güvenlik güçleri her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Son olarak Van'da  gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 102 kilo eoin ile 2 deaşlı  ele geçirildi, 3 kişi yakalandı.

Van  il Emniyet Müdürlüğünden  bu konularda yapılan açıklamalarda, Narkotik ekiplerinin İpekyolu ilçesi Hatuniye Mahallesi Tuşba Yolu Sokak üzerinde bulunan bireve narkotik köpeği Zeyna'nın da katılımı ile baskın yapıldığı, yatak odasında 4 adet çuval içerisinde 200 paket halinde toplam 102 kilo 385 gram eroin maddesi ele geçirildiği, ev sahibi Y.K.'nin gözaltına alındığı açıklandı. 

Diğer operasyonla ilgili  yapılan açıklamada ise; İl Emniyet Müdürlüğümüzce DEAŞ Silahlı Terör Örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; Van Mit Bölge Daire Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda; il'den Afganistan’a geçmek isteyen ve “Deaş Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranan 2 örgüt mensubunun yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri  ekiplerince Erciş – Van Karayolu uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 47 plaka sayılı kamyonette; Narkotik Madde Arama Köpeği Zeyna ile  yapılan detaylı aramada; 16 paket halinde toplam 9 Kilo 076 Gram Metamfetamin Maddesi ele geçirildi. Araç sürücüsü Z.K. “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek” suçundan gözaltına alındı. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.