Müvekkilinin hapis cezasına itiraz etmeyi unutan avukat hakkında karar!

Müvekkilinin hapis cezasına itiraz etmeyi unutan avukat hakkında karar!
26 Haziran 2020 Cuma 13:17

KAYSERİ’de müvekkili O.E.’ye verilen 1 yıl  8 ay hapis cezasına itiraz etmeyi unuttuğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan avukat Ö.Ç., 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2018 yılının  Temmuz ayında meydana geldi. İddiaya göre, O.E., ‘resmî belgede sahtecilik’ suçundan Kayseri 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nce açılan davada kendisinin avukatlığını yapması için Ö.Ç. ile anlaştı. Mahkeme, yargılama sonucu sanık O.E.’yi, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. 7 günlük itiraz süresi boyunca karara itiraz edilmediğini öğrenen sanık O.E., avukatı Ö.Ç.’den şikayetçi oldu. Şüpheli avukat hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında müşteki O.E. ile tutuksuz yargılanan avukat Ö.Ç., hazır bulundu.

Pişman olduğunu belirten sanık Ö.Ç., “Vekilliğini üstlendiğim doğrudur. O dönem, şahsi işlerimden dolayı çıkan kararı İstinaf etmeyi unuttum. Kasti bir durumum yoktur. Bu konuda her hangi bir menfaatim de söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Şikayetçi olduğunu belirten O.E., ise, “ Davadan beraat etmek istiyordum. Ceza aldım. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ö.Ç.’yi, ‘ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın daha önceden bazı cezaları olması nedeniyle cezayı ertelemedi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.