Muş’taki cinayet davası güvenlik nedeniyle Kayseri’de görülüyor

Muş’ta yaklaşık 2 yıl önce iki aile arasında merada ot biçme nedeniyle çıkan kavgada 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı ve güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen dava ertelendi.

Muş’taki cinayet davası güvenlik nedeniyle Kayseri’de görülüyor
11 Şubat 2020 Salı 14:33

2 Temmuz 2017’de Muş merkez Aşağı Yongalı köyünde meydana gelen olayda iki aile arasında mera yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Silahların ve sopaların kullanıldığı ot biçme kavgasında S.A., F.G., Y.G. ve N.G. hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Polis ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalanan O.A., A., Ş., E., K., S. ve T.A. tutuklanırken, S.G., Y.G. ve H.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralananlardan M.K. da olaydan 6 ay sonra vefat etti. İki ailenin arasındaki kavganın sürmesi ve güvenlik nedeniyle Muş Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

3’üncü  Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında tutuklu sanıklar O.A. Maltepe 1 Nolu Kapalı Cezaevi’nden, E.A. Silivri Kapalı Cezaevi’nden, A., Ş., , K. ve S.A. ise Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanık T.A. ise duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar S.G., Y.G. ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık T.A., “Ben suçsuzum, 4 yıl boyunca G. ailesi bize saldırdı. Olaydan bir gün önce gece 20 kişi evime saldırdı, beni linç etti. Sabah da bu olay yaşandı, benim bir hatam yok. 20 yıl muhtarlık, 30 yıl koruculuk yaptım. Benim dağ gibi kardeşim öldürüldü, ben suçsuzum” dedi.

Tutuklu sanıl K.A. ise “Biz zulme uğramış insanlarız. Siz Allah’ın ismi olan hakim ismin taşıyorsunuz, derdimizi size anlatıyoruz, bu zulme son verin” diye konuştu.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, tutuklu 7 sanığın da suçların katalog suçlardan olması ve suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.