Kayseri Kızılay deprem bölgesinde

Elazığ merkezli deprem sonrası çevre il ve ülkelerde yaklaşık 150 milyon insanı etkileyen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası  Türk Kızılay’ı Kayseri ekibi kısa sürede deprem bölgesine ulaştı. 9 kişilik ekip depremzedelere hazır gıda, çay, sıcak çorba, kahve, su, puaca gibi ihtiyaç duydukları acil ihtiyaçlarını karşıladı. Ekip halen görevine devam ediyor.

Kayseri Kızılay deprem bölgesinde
26 Ocak 2020 Pazar 14:49

Tüm Dünyanın  dikkatini çeken  Elazığ depreminde Türkiye tek yumruk oldu.  Yardım ekipleri, kuruluşlar, gönüllüler  adeta deprem bölgeleri için seferber oldu.

Her doğal afet sonrasında olay yerine ekiplerini ulaştıran Türk Kızılayı kayseri Şubesi, bu depremde de 9 kişilik ekibini Elazığ’a gönderdi. Burada görevlendirilen Kayseri ekibi, depremzedelerin hazır gıda, çay, sıcak çorba, kahve, su, puaca gibi ihtiyaç duydukları acil ihtiyaçlarını karşıladı. Yaralılara yardım etti. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı.

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı  Şener Şekerci, kendisinden önce görev yapanların ‘performans birinciliği’nde çıtayı daha da yükseltmek için görev yaptıklarına dikkat çekti.  Şekerci, deprem bölgesine giden ekiplerin, ihtiyaç duyulan malzemeleri de beraberinde götürdüğünü, yeni ihtiyaç halinde onları da göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Depremden etkinlikler ertelendi

Deprem nedeniyle Kayseri’de yapılması planlanan bazı etkinlikler ertelendi. Erciyes AŞ tarafından Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da gerçekleştirilecek sucuk yeme yarışması “Sucukla Patla” etkinliği ile Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde sahnelenecek “Beyaz Kurşun” adlı tiyatro oyunu, Bünyan’daki yüzme havuzu etkinliklerinin eğlence bölümü ertelendi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.