Kayseri Jandarma bölgesinde geçen ay böyle geçti

Kayseri Jandarma bölgesinde geçen ay böyle geçti
09 Haziran 2020 Salı 16:26

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Mayıs 2020 dönemi faaliyetlerini açıkladı. Geçean ay jandarmanın operasyonları ve faaliyetleri şöyle.

  1. (68) kasten yaralama olayında yakalanan toplam (146) şüphelinin haklarında yapılan soruşturma neticesinde adli makamlara sevk edilmiştir.
  2. (10)’u evden, (2)’si kamu kurum ve kuruluşlarından hırsızlık, (4)’ü kablo, (3)’ü hayvan, (1)’i iş yeri, (1)’i oto hırsızlığı, (3)’ü dolandırıcılık, (2)’si güveni kötüye kullanma olmak üzere toplam (26) olayda yakalanan (34) şüpheliden (5)’i tutuklanmış olup, (29) şüpheli ise serbest bırakılmıştır.
  3. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; (12) “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak/Bulundurmak”, (3) Mali Suç, (3) 5015 Sayılı Kanuna Muhalefet, (2) 5307 Sayılı Kanuna Muhalefet, (4) 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet, (8) Kültür ve Tabiat Varlıklarına Dair Suçlar, (2) Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti olmak üzere toplam (34)  olayda yakalanan (58) şüpheliden (3)’ü tutuklanmış olup, (55)’i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

         ç.       İcra edilen operasyonlarda; (46) gram eroin, (1.606) gram toz esrar, (62) gram metamfetamin, (4) gram bonzai, (3) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (11) adet tabanca, (268) adet  mühimmat ve  (13) adet av tüfeği ele geçirilmiştir.

  1. Terör ile mücadele kapsamında; “EL-KAİDE” Terör Örgütü suçlarından (2) olayda toplam (9) şüpheli hakkında işlem yapılmış, (4) şüpheli tutuklanmış olup, (5)’i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.
  2. Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan (9) şahıstan (5)’i bulunmuştur.
  3. Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (88) şahıs yakalanmıştır.
  4. Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen (7) aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhmali “ nden işlem yapılmıştır.
  5. Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve “Kabahatler Kanununun 33’üncü maddesi” gereğince işlem yapılmaktadır.
  6. Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan kurum ve kuruluşlarla koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. (Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İşkur, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.)
  7. Korona virüs (COVİD-19) kapsamında alınması gereken tedbirlere aykırı hareketlerin önlenmesi ve vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, sosyal izolasyon kurallarının uygulanması amacıyla kapatılan yada kısıtlanan park, bahçe, mesire ve yürüyüş alanları, toplu taşıma ve ticari taksiler, semt pazarları, marketler, fırınlar, petrol istasyonları, alışveriş merkezleri ile umuma açık yerler kontrol edilmiştir.
  8. Emniyet ve asayişin temini maksadıyla yapılan eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasında; (2.651) şahıs sorgulanmış, (10) aranan şahıs yakalanmış, (2.897) araç denetlenmiş, (278) işyeri, (57) adet park ve bahçe, (20) adet mesire yürüyüş alanı kontrol edilmiş, (69) araca cezai işlem uygulanmış olup, (76.003) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülmekte faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.