Kayseri Emniyetinde son bir ayın Asayiş, Narkotik, TDP ve Trafik operasyon ve faaliyetleri

Kayseri Emniyetinde son bir ayın Asayiş, Narkotik, TDP ve Trafik operasyon ve faaliyetleri
22 Mayıs 2020 Cuma 22:35

15 Nisan 2020-14 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki faaliyetler

Asayiş Şube Müdürlüğü ;

Cinayet Büro Amirliği: (1)’i kasten öldürme, (2)’si kasten yaralama olayı olmak üzere işlem yapılan toplam (3) olayda yakalanan (8) şüpheliden (2)’si tutuklanmıştır. Meydana gelen olaylar ile ilgili (1) adet tüfek, (1) adet bıçak ele geçirilmiştir.

Gasp Büro Amirliği: (1) genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması olayında yakalanan (1) şüpheli ile ilgili gerekli işlemler yapılmıştır.

Ahlak Büro Amirliği: (1)’i cinsel içerikli suç, (1)’i kumar olayı olmak üzere adli işlem yapılan toplam (2) olayda yakalanan (2) şüpheli hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca (1) fuhuş ve (1) kumar olayında (7) şahıs ile koronavirüsle (covid-19) mücadele kapsamında toplam (69) şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Fuhuş yapıldığı tespit edilen (1) ev ilgili komisyon kararı ile kapatılmıştır.

Hırsızlık Büro Amirliği: (5)’i evden hırsızlık, (5)’i işyerinden ve kurumdan hırsızlık, (6)’sı otodan hırsızlık, (5)’i açıktan hırsızlık, (1)’i havan hırsızlığı olayı olmak üzere işlem yapılan toplam (22) olayda yakalanan (20) şahıstan (1)’i tutuklanmış olup, (1)’i hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği: (8)’i oto, (8)’i motosiklet hırsızlığı olmak üzere işlem yapılan toplam (16) olayda, İlimizden çalıntı olan (5) adet oto, (3) adet motosiklet ile İl dışından çalıntı olan (1) adet kamyon ve (1) adet motosiklet bulunarak müştekilerine teslim edilmiştir. Olaylar ile ilgili (8) şüpheli yakalanarak gerekli işlemleri yapılmıştır.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği: İlimizde haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (243) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş olup, yakalanan şahıslardan (70)’i tutuklanmıştır.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği: Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı talimatları gereğince; (7) ayrı soruşturma dosyasında (14) şüpheli yakalanarak gerekli işlemleri yapılmıştır. Güven Timleri tarafından yapılan çalışmalarda; (5) aranan şahıs yakalanmış olup, (14) şahsa ise idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir.

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği: Kayıp müracaatı alınan (47) şahıstan (41)’i bulunmuş olup, (6) kayıp şahsın arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü;

 Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda; “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak”, “Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak” ve “Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme ” suçlarından toplamda  (61) olayda (103) şahsa yasal işlem yapılmıştır. Haklarında işlem yapılan şahıslardan (4)’ü Adli Kontrol neticesinde serbest bırakılmış olup, (9)’u ise çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklanmışlardır.

“Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından Yakalama Müzekkeresi ile aranan (16) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan (3)’ü ifadelerinden sonra mahkemece salıverilmiş olup, (13)’ü ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

Yapılan operasyonlarda; (16,55) gram Esrar, (10,75) gram Eroin, (1345,18) gram Metamfetamin, (107,36) gram Sentetik Kannobinoid, ( 17,04 ) gram Kokain, (41) adet Ektazi, (36) adet Kırmızı reçeteye tabi hap, (6) adet uyuşturucu tartımında kullanılan Hassas Terazi, (2) adet Tabanca, (3) adet Av Tüfeği ve  (2) adet mermi ele geçirilmiştir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü;

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 15 Nisan 2020–15 Mayıs 2020 tarihleri arasında; (1845) Polis Korosu, Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim, Pencerem Kapım Güvenli Yapım, Telefonla Dolandırıcılık Mağduru Olmayalım, Öğrencilerimiz Geleceğimiz, Trafikte Eğitimli Çocuklar, İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller, Emniyetle Engelsiz Yarınlar, Silah Atmayalım Yaşamları Karartmayalım, At Çiftliğinde Projeler ve Toplum Destekli Polislik genel faaliyet ve çalışmaları yürütülmeye devam etmektedir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü genel faaliyet ve çalışmalarında;  hane, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile yüz yüze yapılan çalışmalarda (31) bilgilendirme faaliyetinde bulunulmuştur. Engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik olarak da (122) sosyal yardım faaliyeti ve (7) sosyal etkinlik yapılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce İlimiz genelinde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle (3) Şehit ailemiz, 10 Mayıs Anneler Günü sebebiyle de (6) Şehit ailemiz ziyaret edilmiştir. Ayrıca 14 Mayıs Dünya Eczacılar gününde Kayseri Eczacılar Oda Başkanlığı ziyaret edilmiş akabinde (8) eczacının da işyerlerinde çiçek takdim edilerek günleri kutlanmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kurumsal e-posta adresine gelen (6) talep, istek ve şikâyetler cevaplanarak gereği yapılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü proje, genel faaliyet ve çalışmalarında; 15 Nisan 2020-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında toplam (590) vatandaşımıza ulaşılmış ve (38) kadın vatandaşımıza Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. 385 adet broşür, afiş, sticker vb. bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri dağıtılmıştır. 

01 Nisan 2020 – 30 Nisan 2020 Tarihleri Arasında Trafik Faaliyetleri

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Müdürlüğümüz trafik ekiplerince İlimizde yapılan uygulamalarda; (11.256) araç kontrol edilmiştir. Eksikliği görülen (5.474) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan (62) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş olup, (144) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında belirtilen dönem içerisinde (63)’ü yaralanmalı ve (126)’sı maddi hasarlı olmak üzere toplam (189) adet trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda  (83) vatandaşımız yaralanmıştır.

BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Trafik denetimlerinde kontrol edilen  (4.849) araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen (4.129) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan (6) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş olup, (20) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında belirtilen dönem içerisinde (1)’i ölümlü, (6)’sı yaralanmalı ve (16)’sı maddi hasarlı olmak üzere toplam (23) adet trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, (9) vatandaşımız ise yaralanmıştır.

 İLÇE MERKEZLERİ

İlçe Merkezlerinde  (1.781) araç kontrol edilmiş, eksiği ve kural ihlali tespit edilen (324) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan (7) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş olup, (32) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında belirtilen dönem içerisinde (10)’u yaralanmalı ve (5)’i maddi hasarlı olmak üzere toplam (15) adet trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (17) vatandaşımız yaralanmıştır.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.