Kantinlere ‘Şırınga Çikolata’ denetimi!

Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun 'şırınga çikolata' nedeniyle hayatını kaybetmesi Pınarbaşı Belediye Zabıtasını da harekete geçirdi. Ekipler, İlçe genelindeki okul kantinlerinde sağlık açısından zararlı ve tehlikeli ürünler bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Kantinlere ‘Şırınga Çikolata’ denetimi!
18 Aralık 2019 Çarşamba 14:21

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun ‘şırınga çikolata’ kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle birlikte ülke genelinde kantinlerde sağlık açısından zararlı ve tehlikeli ürünler bulunup bulunmadığı yönünde denetimler sıklaştırıldı.Pınarbaşı Belediyesi Zabıta ekipleri de geçtiğimiz gün İlçe genelindeki okul kantinlerini tek tek denetlendi. İlçe merkezindeki okul kantinleriyle başlayan denetimde, kantinlerde sağlık açısından zararlı ve tehlikeli ürünler bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

            Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, zararlı ürün sebebiyle 2 çocuğun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek,  böylesi üzücü olayların yaşanmaması için tehlikeli olduğu düşünülen ürünlerin ilçemiz okul kantinleriyle okul çevrelerindeki bakkal veya diğer işletmelerde olup olmadıkları kontrol ediliyor. Sıkı bir denetim gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın sağlığını korumak, üzücü sonuçlar gerçekleşmesinin önüne geçmektir. Bu konuda işletme sahiplerimizden de hassasiyet bekliyoruz dedi.

(Haber: Fatma AYDEMİR)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.