Kaçakçılara Göz açtırılmıyor, mayın ve EYT'ler temizleniyor

Kaçakçılara Göz açtırılmıyor, mayın ve EYT'ler temizleniyor
15 Haziran 2020 Pazartesi 08:27

Milli Savunma Bakanlığı “Hudut bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir.” düsturuyla hareket eden hudut birliklerimiz, sınırlarımızın güvenliği için keşif, gözetleme ve devriye faaliyetlerini kesintisiz sürdürüldüğünü açıkladı.

Bu kapsamda Hakkâri, Van ve Hatay hudut hatlarında yapılan arama tarama faaliyetlerinde; 75 adet tüfek, 385 adet tarım ilacı, 2721 paket kaçak sigara, Muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Siviller İçin Tehdit Oluşturan Mayın Ve EYP’ler Temizleniyor

Darbeci General Hafter’in Libya’da işgal ettiği bölgelerin kurtarılmasıyla birlikte Hafter milislerinin döşedikleri mayınlar da teker teker temizleniyor. Birleşmiş Milletler’in tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin davetiyle bölgede Libya Ordusu’na Eğitim ve Danışmanlık desteği veren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, masum sivillerin zarar görmemesi ve evlerine dönebilmeleri için mayın ve tuzaklanmış patlayıcıları temizlik çalışmalarına başladı. 

İşgalden kurtarılan bölgelerde sivillerin evlerine emniyetle dönüşlerini kolaylaştırmak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bomba imha uzmanları ve METİ timleri tarafından  darbeci Hafter Güçlerince döşenmiş tuzaklı patlayıcılar ve mayın sistemlerinin temizlenmesi ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına başlandı. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.