Kaçak yayın denetimi yapan avukata saldırıya 5 ay hapis

Talas’ta bir kafede kaçak yayın yapıldığı iddiasıyla denetim yapmak için giden yayıncı kuruluş Beinsports’un avukatı Semih Emin Akbulut’u darp ettiği iddiasıyla A.B. (50), 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaçak yayın denetimi yapan avukata saldırıya 5 ay hapis
23 Ocak 2020 Perşembe 17:34

Olay, 14 Eylül 2018 tarihinde merkez Talas ilçesinde bulunan bir kafe işletmesinde meydana geldi. İddiaya  göre, Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran şirketin avukatlığını yapan Semih Emin Akbulut, Kayseri 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından  şikayet üzerine Talas’ta bulunan kafede arama yapılması ve suç  unsurunun tespiti halinde kullanılan cihazlara el konulması kararı verdi. Arama kararı sonrası polis memurları ile birlikte kafeye giden avukat Akbulut’a,  iş yerinde bulunan A.B. Ve O.A.  ‘Sen bizim kafeye sürekli niye geliyorsun, git buradan çık dışarı’ diyerek tepki gösterdi. Polis ekiplerinin araya girmesiyle dışarı çıkan Semih Emin Akbulut, el koyma işlemleri yapıldıktan sonra tutanağa imza atmak için yeniden iş yerine geldi. Bu sırada  A.B., avukat Akbulut’a yumruk atarak darp etti. Avukatın şikayeti sonrası şüpheliler O. A. Ve A.B. Hakkında ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına şikayetçi avukat Semih Emin Akbulut ile tutuksuz sanıklar A.B., ve O.A. Katılmazken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Şikayetçi avukat Akbulut, daha önce verdiği ifadesinde, “Olay tarihinde sanıklar görevimi yapmama engel olmuşlar ve fiili saldırıda bulunmuşlardır. Kesinlikle sanıklara yönelik eylemim ve sözlü hakaretim olmamıştır. Her iki sanıktan da şikayetçiyim” şeklinde konuşurken, sanıklarda Semih Emin Akbulut’un kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek, hiçbir şekilde fiili ve sözlü eylemleri olmadıklarını ve beraatlerini istedi.

Mahkeme hakimi, tutuksuz sanıklardan A.B.’yi, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Hakim, O.A.’nın ise, aynı suçtan delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.