Kaçak 15 milyon makaron, 625 bin paket sigara ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kocaeli’nde gerçekleştirilen operasyonda, bir konteyner içerisinde gümrüklenmiş değeri 9 milyon 372 bin lira olan 624 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçak 15 milyon makaron, 625 bin paket sigara ele geçirildi
24 Ocak 2020 Cuma 14:11

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yapılan uluslararası istihbarat çalışmasında denizyolu kullanılarak sigara kaçakçılığı girişiminde bulunulabileceği değerlendirildi. Söz konusu değerlendirme doğrultusunda Bakanlığın kullanımındaki bilgi sistemleri üzerinde çok yönlü inceleme ve araştırma yürütüldü. Şüpheli konteyner tahliye edilirken Gümrük Muhafaza ekipleri devreye girdi. X-ray tarama sistemine sevk edilen konteynerde şüpheli yoğunluğu görülmesi üzerine konteynerin fiziki olarak kontrol edildi.
Özel yetiştirilen dedektör köpeklerle yapılan aramada, konteynerin içinde gümrüklenmiş değeri 9 milyon 372 bin Türk lirası olan 624 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi. Konuya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

14 milyon 750 bin makaron bulundu

Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan bir başka operasyonda ise 2 milyon lira değerinde toplam 14 milyon 750 bin adet makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi.

Makaronu taşıyan tırların gümrük kapısına gelmesinin ardından, araçlar takip altına alındı ve x-ray taramasına sevk edildi. X-ray taramasında araçlarda şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine araçlar, arama hangarına yönlendirildi. Burada gerçekleştirilen kontrollerde araçların branda halatlarının kesildiği ve bu durumun fark edilmemesi için vida ile tutturulduğu anlaşıldı. Aramada araçların yasal yükünün içerisinde bulunduğu beyaz renkli çuvalların yanı sıra toplam 1475 koli içerisinde 14 milyon 750 bin adet makaron ile 120 adet sigara sarma makinesi bulunduğu tespit edildi.
Ele geçirilen 14 milyon 750 bin adet makaron ve 120 sigara sarma makinesinin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon Türk lira.  Soruşturmaya devam ediyor.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.