'İtirafçı olmayın’ dediği iddia edilen ünlü reklamcıya FETÖ’den hapis

Kayseri’de düzenlenen bir çok önemli programın reklam organizasyonlarını yapan B.K., FETÖ davalarında itirafçı olanlara, etkin pişmanlıkta bulunmamaları için baskı yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

'İtirafçı olmayın’ dediği iddia edilen ünlü reklamcıya FETÖ’den hapis
11 Şubat 2020 Salı 14:47

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık B.K., hazır bulundu. Etkin pişmanlıkta bulunanları, itirafçı olmamaları konusunda ikna etmeye çalıştığı iddialarını reddeden B.K. ilk duruşmada verdiği ifadesinde, “Darbe sonrası her şey çok sıcaktı ve aşırı derece de bilgi kirliliği vardı. Beni ihbar eden kişinin yanlış anladığını düşünüyorum. Ben o süreçte bir çok kişiyi teşhis edip, mahkemenizde de tanık olarak dinlendim. Devletimize yardımcı oldum. Parti içinde de aktif görevim vardı. 17/25 Aralık olaylarından sonra bu yapıyla olan tüm bağlantılarımı kestim. Avukat bey ile aramızda bu tarz bir diyalog geçmedi” demişti.

1 tanığın dinlendiği duruşmada son sözü sorulan sanık B.K., önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık B.K.’nin ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.