Güvenlik nedeniyle Kayseri'de görülüyordu! Muş'taki mera kavgası davasında ceza yağdı!

Güvenlik nedeniyle Kayseri'de görülüyordu! Muş'taki mera kavgası davasında ceza yağdı!
08 Temmuz 2020 Çarşamba 18:52

MUŞ'ta iki aile arasında mera tartışması yüzünden çıkan 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin davada tutuklu yargılanan 7 sanıktan 6'sına 3'er kez müebbet, 3'er kez 15'er yıl hapis, diğer sanığa ise 2 kez müebbet, 3 kez 15'er yıl hapis cezası verildi.

3 Temmuz 2017'de Muş merkeze bağlı Aşağı Yongalı Köyü'de 'G.' ile 'A.' aileleri arasında çıkan kavgada S.A., Y.G., F.G. ve N.G. hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Olayla ilgili A., K., E., S., Ş., T. ve O.A. tutuklandı. 7'si tutuklu, 4'ü tutuksuz 11 sanık hakkında 'kasten adam öldürme' ve 'yaralama' suçlarından dava açıldı.

Güvenlik nedeniyle Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan A., K., E., S., Ş. O.K.'ye, 'kasten öldürme' suçundan 3'er kez müebbet, 3'er kez de 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15'er yıl hapis cezası verdi. T.A. ise 'kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet, 'öldürmeye teşebbüs etmek' suçundan da 3 kez 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklara ise 'kasten yaralama' suçundan 5'er yıl hapis cezası verildi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.