Eşini öldüren sanığa ‘indirimsiz’ ağırlaştırılmış müebbet

Durak cinayetine indirimsiz ceza Boşanmak isteyen eşi C.Ç.’yi, (30) otobüs durağında bıçaklayarak, öldüren M.Ç. (35) tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın cezasında her hangi bir indirim maddesi uygulamadı.

Eşini öldüren sanığa ‘indirimsiz’ ağırlaştırılmış müebbet
16 Aralık 2019 Pazartesi 16:59

Geçen 7 Ekim'de meydana gelen olayda C.Ç.  10 yıllık eşi, oto lastik tamircisi M.Ç. hakkında, kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla koruma kararı alınması için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin 1 hafta evden uzaklaştırma cezası verdiği M.Ç., boşanmak isteyen eşini otobüs durağında beklerken yanına gidip, bıçaklayarak öldürdü.
Olayın ardından tutuklanan M.Ç.  hakkında 5.  Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Eşi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dava açıldı. Karar duruşmasında sanık M.Ç. ile ölen C.Ç.’nın şikayetçi anne ve babası hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık, “Olayı tasarlamadım. Ölmesi için başında beklemedim” derken maktülün  babası R.A. ise şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Olayı tasarladı. Ölmesi için başında bekledi. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanık M.Ç.’yi , ‘ Eşi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın cezasında ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirim uygulamadı. Karar sonrası C.Ç.’nin  annesi S.A. baygınlık geçirdi.

HABER: ( Samed Aydın SUN ) 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.