Engelli Park Yerleri Denetimi

Engelli Park Yerleri Denetimi
12 Temmuz 2020 Pazar 10:38

Engelli bireylerin araçlarını park etmeleri için ayrılmış ve trafik levhaları ile belirtilmiş alanların hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçilmesi, trafik düzeninin sağlanarak engelli bireylerin sosyal hayatta karşılaştıkları trafik nedenli mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla, 09 Temmuz 2020 tarihinde, şehir içi trafik ekip ve yaya personelin katılımıyla “Engelli Park Yerleri” üzerinde denetim yapıldı.

Ülke genelinde 1.332 ekip personeli ve 80 yaya personelin katılımıyla yapılan denetimlerde; 9.624 araç/sürücü denetlendi.Engelliler için ayrılmış park alanlarını kullanan 1.197 araç/sürücüye işlem yapılarak araçlar bulunduğu yerden kaldırıldı, 37 araç trafikten men edildi.

Yapılan açıklamada 'Türk Polis Teşkilatı olarak, milleti oluşturan tüm birey ve fertlerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarına kolayca devam edebilmeleri, mutlu bir yaşam sürmeleri amacıyla çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz' denildi. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.