“Elektro şokla yaralamaya” 3 bin TL para cezası

Ev sahibi B.C.’nin kızı M.C.’ye (24), zorla cinsel istismarda bulunduğu ve elektro şokla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Suriye uyruklu kepçe operatörü A.K. (25), ‘Cinsel istismar’ suçundan beraat ederken, ‘Yaralama’ suçundan 3 bin TL adli para cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

“Elektro şokla yaralamaya” 3 bin TL para cezası
04 Aralık 2019 Çarşamba 16:09

Olay, 2018 yılında merkez Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, yurt dışında yaşayan mağdur M.C. ve ailesi Türkiye’ye döndü.  Daha önce kiracısı olan Suriye uyruklu A.K.’nın komşusu olmaya başladı. Anne ve babasının Sivas’a gittiği sırada evde tek olan M.C., çöpleri atmak istedi. Arkasından gelen şüpheli A.K.,  mağdur kızın saçından çekerek, oturdukları evin teras katında zorla cinsel istismarda bulundu. M.C.’nin olayı ailesine anlatmasının ardından hamile  olan M.C. ve  A.K., dini nikahla  evlendi. Yaklaşık 1 yıl evli kalan çiftten M.C., şiddet gördüğünü öne sürerek, eşinden ayrıldı ve şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve tutuklanan A.K., hakkında ‘Cinsel istismar’, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Yaralama’ suçlarından dava açıldı.

 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık  A.K. İle mağdur M.C. ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  avukatı hazır bulundu. Cinsel saldırı ya da darp eyleminde bulunmadığını söyleyen sanık A.K., “Evlenmiştik. 1 çocuğumuz oldu. Boşandık. M.C., kendi kendini yaraladı. WhatsApp’tan mesaj attı. ‘Eğer gelmezse kendimi keseceğim’ dedi. Hürriyetini hiçbir zaman kısıtlamadım” dedi.

Şikayetçi olmadığını belirten M.C. ise, “Çöp dökmeye çıktığım esnada zorla tecavüz etti. Darp edip, bayılttı. ‘Yapma’ dedim. Ağzımı kapattı. Türkiye’ye yeni gelmiştik. Arkadaş edinmek istedim. Ancak niyeti farklıymış. Direndim ama olmadı. Olaydan sonra sevgili olmak zorunda kaldım. A.K. beni yaralamadı. Ben, tırnaklarımla kendimi yaraladım. O, sadece bana elektro şokla bir kez dokundurdu” ifadelerini kullandı.

Duruşmada mağdur M.C.’nin anne ve babası ile kız kardeşi ve teyzesinde aralarında olduğu 4 tanık dinlendi. Baba B.C.’de kızının olayı annesine anlattığını söyleyerek, “ İşin içinde çocuk olunca çözüm üretmeye çalıştık. Evelendikten sonra kızımı dövmüş, elektro şok uygulamış” dedi.

Duruşma savcısı mağdurun ve tanıkların çelişkili ifadeleri nedeniyle sanığın ‘Cinsel istismar’ ve ‘Hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından beraatini, ‘Yaralama’ suçundan ise, cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık A.K.’nın, ‘Cinsel istismar’ ve ‘Hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından delil yetersizliğinden beraatine, ‘Yaralama’ suçundan ise, 3 bin TL adli para cezasına çarptırılarak, tahliyesine karar verdi. Heyet, para cezasının hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

 Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.