DEAŞ'ın sözde emirinin yargılandığı davada yeni gelişme !

İhbarcı tanık ifade değiştirdi: Aramızda kız davası vardı, pişmanım

DEAŞ'ın sözde emirinin yargılandığı davada yeni gelişme !
11 Şubat 2020 Salı 14:07

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün sözde Telafer emiri olduğu iddia edilen Irak uyruklu  S.H. (48), yargılandığı davada ihbarcı tanık R.H. ifade değiştirdi. Tanık R.H. sanık ile aralarında kız meselesi yüzünden husumet olduğunu öne sürerek, “Adamın hiçbir suçu yok. Emniyette ifadeleri ben yazdım. Çok pişmanım. Bizim davamız kız davasıydı” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçen 19 Eylül'de gözaltına alınan ve tutuklanan S.H.  hakkında, Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesince 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık S.H.  hazır bulundu. Duruşmada ihbarcı tanık R.H.’de tanık olarak dinlendi.

‘ADAMIN HİÇ BİR SUÇU YOK’

Sanık S.H.  ile aralarında husumet olduğunu söyleyen tanık R.H., “Kız yüzünden aramızda husumet oluştu. Amcasının kızını seviyordum. Adamın hiçbir suçu yok.  Çok pişmanım” dedi. Mahkeme başkanının emniyette verdiği ve 30 bin DEAŞ’lıdan sorumlu olduğunu iddia ettiği ifadesini sorması üzerine tanık R.H., “Bu ifadelerinin hepsini ben kendim yazdım. Böyle bir şey yok. Adamı suçladım. Bizim davamız kız davası” cevabını verdi.

Sanık S.H. ise, “Örgütle hiçbir alakam yok. Suçsuzum. Hastayım” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanık S.H.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.