Boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanık hâkim karşısında

Eşi C.Ç.’yı (30) otobüs durağında bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan M.Ç.’nın (35), yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında eşini çok sevdiğini ancak kendisini aldattığını öne sürerek, “Ne zaman ‘hastaneye gidiyorum’ diye evden çıksa çekmecede bulunan prezervatif eksiliyordu. Aldattığını düşünüyordum. Durakta sorduğumda ‘Evet’ dedi ve küfür etti. Kendimi kaybettim ve bıçakladım” dedi.

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanık hâkim karşısında
04 Aralık 2019 Çarşamba 16:01

Olay, 7 Ekim'de, merkez Kocasinan ilçesi Erkilet General Emir Mahallesi'ndeki otobüs durağında meydana geldi. M.Ç. 10 yıllık eşi  C.Ç.’yi otobüs durağında bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan M.Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘EŞİMİ SEVİYORDUM’

5.  Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık M.Ç.  ile öldürdüğü eşi C.Ç.’nin  şikayetçi anne ve babası duruşmada hazır bulundu. 2008 yılında eşi ile severek evlendiklerini anlatan sanık, “Mutlu olması için her şeyi yaptım. Kredi çektim. Tatile götürdüm. Uzaklaştırma almıştım. Mesaj attım. ‘Ben evden çıkınca gelirsin’ dedi. Boşanmak için adliyeye gidecektik. Durakta buluştuk. Sırtında ve göğsünde ilişki izleri vardı. ‘Beni aldattın mı’ diye sordum. ‘Evet’ dedi. ‘Sevdiğim biri var. Sende ailende sinkafsın’  dedi. Ardından kendimi kaybettim ve ‘Bana bunu yapmayacaktın’ diyerek bıçakladım. Üzerimde sürekli bıçak taşırım, eğer gerçekten öldürmek isteseydim, aldattığı kişi ile birlikte öldürürdüm” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖRDÜM’

Kayınalidesi S.A’yı da yuvasının yıkılmasının sebebi olan kişi olarak nitelendiren sanık M.Ç. “Evlendikten kısa süre sonra bizi arayarak sürekli rahatsız etmeye başladı. Kredileri ödeyemez hale geldim. Uyuşturucu bağımlısı oldum. Eşim, ‘Eğer tedavi görürsen tekrar bir araya geliriz’ dedi. AMATEM’de tedavi gördüm. Çıkınca eve gittim.  Bu kez de ‘Sobalı evden bıktım, kaloriferli eve çıkalım’ dedi. Durumum yoktu.  Evden kaçtı. Annesi kabul etmeyince sığınma evine gitti. 1 hafta kaldı” dedi.

‘NE ZAMAN HASTANEYE GİTSE PREZERVATİF AZALIYORDU’

C.Ç.’nın hastaneye gitmek için evden çıktığını ancak hastaneye gitmediğini de iddia eden sanık, “Hastaneye giriş kaydına dair kağıt istedim. Bana cevap vermedi. Ardından yeniden evi terk etti. Benden gizli GSM hattı çıkarmış, 2 Ekim akşamı ilişkiye girecektik.  Odanın ışığını açınca kızdı. Göğsünde şişlik, boynunda da kızarıklık gördüm. Aldattığını düşünüyordum. Ne zaman hastaneye gitse çekmecede bulunan prezervatifler azalıyordu. Saymıştım” ifadelerini kullandı.

Anne S.A.’da sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Kızım tedavi görmesi için görüşmeler yaptı. Sanık beni arayarak, ‘Kaynana, kızın boşanmak istiyor’ dedi. Ben de ona ‘merak etme ben boşandırmam’ dedim. Ardından da kızımın öldürüldüğünü öğrendim” şeklinde konuştu.

Duruşmada biri esnaf biri de görgü tanığı olmak üzere 2 tanık dinlendi. Bağırma sesini duyduktan sonra pencereden dışarı baktığını söyleyen tanık E.M., “ Kadın yere düşmek üzereydi. Adam, kafasını bacaklarının arasına almış ‘Bunu bana yapmayacaksın’ diye bağırıyordu”  dedi.

Duruşma savcısı sanığın ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan cezalandırılmasını  isterken, Bakanlık avukatı ise, sanığın cezasında her hangi bir indirim maddesi uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme sanık avukatlarının esasa ilişkin savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.