Bir yanda acı diğer yanda FETÖ davası

Bir yanda acı diğer  yanda FETÖ  davası
20 Aralık 2019 Cuma 14:23

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan Nurcan Karakaya’nın (25) eşi, 10 aylık bebek Bedirhan Mustafa’nın da babası olan olan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, ardışık olarak arandığı iddiasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz sanık Serkan Karakaya hazır bulundu. Örgütün mahrem imamları tarafından ankesörlü veya sabit hatlardan ardışık olarak arandığı iddiasıyla hakkında dava açılan Karakaya, beraatini istedi. Ankara Beytepe Jandarma Meslek Yüksekokulunda öğrencilik yaptığını anlatan Serkan Karakaya, “Ardışık olarak arandığımı kesinlikle kabul etmiyorum. Kimin aradığı konusunda bir bilgim yok. FETÖ ile bir bağlantım yok. Örgüt evlerine gitmedim. Eşim ile oğlum mayın patlamasında şehit oldu” diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen  M.A.K., Serkan Karakaya ile Beykent Jandarma Meslek Yüksekokulu’nda  okudukları dönemden  tanıdığını söyleyerek, “2 yıl boyunca aynı yatakhanede kaldım. Bizden sorumlu ‘Abiler’ ima namazı kılmamızı istediler. ‘İma namazı’ kılıyorduk. Serkan, ima namazı kıldığımızda benim kendimi çok belli ettiğimi söylemişti” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.