Ataş’tan vatandaşı rahatlatacak kanun teklifi

Ataş’tan vatandaşı rahatlatacak kanun teklifi
05 Şubat 2020 Çarşamba 17:45

KDV Yüzde 1’e düşürülsün

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına konutlarda kullanılan elektrik, su ve doğalgaz için KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi için kanun teklifi sundu.

Dursun Ataş, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Art arda gelen zamlara dikkat çeken Ataş, “Ülkemizde ki yaşanılan ekonomik kriz, sürekli hale gelen zamlar, döviz kurlarında ki artışlar artık vatandaşlarımızı hayat pahalılığı ile mücadele edemez hale getirmiştir. Açıklanan veriler de göstermektedir ki vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu açlık veya yoksulluk sınırında yaşamaktadır. Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak devletimiz milletimizin yarasına merhem olmalıdır. En azından elektrik, su doğalgaz gibi zorunlu tüketim kalemlerinde rahatlatmak, bu kalemlerden alınan vergileri azaltmak ciddi önem arz etmektedir” dedi.

 Bu kapsamda konutlarda kullanılan elektrik, su ve doğalgaz için KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi için Meclis Başkanlığına teklifi sunan Milletvekili Dursun Ataş, ilgili kanun değişikliği teklifi ile konutlarda zaruri olarak kullanılan doğalgaz, su ve elektrikten alınan vergilerde indirim yapılarak vatandaşın yaşadığı hayat pahalılığının bir nebze azaltılması amaçlandığını söyledi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.