'Anadolu Farm' kurucusuna tahliye

'Anadolu Farm' kurucusuna tahliye
25 Mart 2020 Çarşamba 19:42

Sanal oyun yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 'Anadolu Farm' kurucusu İ.K.'nin de (29) aralarında olduğu 1'i firari, 41 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla davanın tek tutuklu sanığı olan İ.K.'in tahliyesini kararlaştırdı.

Kayseri'de internet üzerinden faaliyet yürüten 'Anadolu Farm'ın kurucusu İ.K. ile yöneticileri ve üyeleri hakkında, 'Çiftlik Bank' benzeri sistemle üyelerden para topladıkları  iddiasıyla Mart 2018'de soruşturma başlatıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında İ.K.'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sevk edildiği adliyede tutuklandı. 278 sayfalık iddianameyle haklarında dava açılan 1'i firari 41 sanıklı davanın daha önceki duruşmalarında tutuklu 7 sanıktan 6'sı tahliye edildi. İ.K.'nin ise tutukluluğu devam etti.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tek tutuklu sanık İ.K. Sesli ve Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında duruşmaya basın mensupları alınmazken, tutuksuz sanıklarla müştekiler de davaya katılmadı.

Savunmasında, dolandırma kastı olmadığını öne süren İ.K. "Ticaret yapmak istedim. Başka örnekleri önümde vardı. Fransching sistemini araştırdım. Dolandırıcılık yapacak bir insan mesleğinden istifa edip, bu sisteme girer mi? Son ana kadar direndim. Hesaplarıma bloke konulduğu için paraları veremedim. Mağdur oldum. Yaptığım işe güvendiğim için kaçmayı düşünmedim" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla sanık İ.K.'nin cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye etti. Davada Anadolu Farm kurucusunun da tahliye olmasının ardından tutuklu sanık kalmadı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.