Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı FETÖ'den hakim karşısında

Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı FETÖ'den hakim karşısında
11 Şubat 2020 Salı 14:23

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimini yönetenler arasında olduğu iddiasıyla tutuklanan Kayseri Garnizon eski komutanı Akın Öztürk'ün Kayseri’de görev yaptığı dönemde emir astsubayı olan ve 2017 yılında ‘üyelik’ suçundan beraat eden, ardından ‘yöneticilik’ suçundan dava açılan A.Ü.’nün yargılandığı dava, beklenen rapor nedeniyle ertelendi.

2’inci  Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Mart 2017’de görülen davada tutuksuz  yargılanan ve 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı ve delil yetersizliğinden beraat eden A.Ü. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan 15 Temmuz 2016’dan sonra görüşme yaptığı iddiasıyla yeni bir iddianame iddianame hazırladı.

2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık A.Ü. hazır bulundu.

Sanık hakkında HTS kayıtlarında isimleri geçen kişilerin örgütle ilişiği olup olmadığının tespiti için beklenen raporun halen gelmediği öğrenildi.

Evli, 2 çocuk babası, tutuksuz sanık A.Ü, ilk duruşmada verdiği ifadesinde, “1999 yılında İstanbul’dan Kayseri’ye geldim. 10 yıl hava ikmalde görev yaptım. 2009 yılında Ergenekon ve Balyoz davalarında  tümgeneral R.Ü. ceza aldı. Bana o dönem paralel yapı tarafından 1 yıl boyunca onun aleyhinde ifade verdirmeye çalışıldı. 6 ayrı general ile çalıştım. Akın Öztürk Garnizon Komutanı olduğu tarihlerde Tümgeneraldi. 1999-2009 tarihleri arasında Öztürk ile birlikte 6 generalin emir astsubaylığını yaptım. Akın Öztürk'ü bu sebeple tanırım. 2009 yılında emekli oldum. 6 yıl Büyükşehir Spor A.Ş.'de çalıştım. Bu örgütle hiçbir illegal bağım olmadı” diye konuşmuştu.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda gelmeyen HTS raporun beklenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.