Ağabeyinin kimliğine fotoğraf yapıştırarak kart çıkardı

Ağabeyinin kimliğine fotoğraf yapıştırarak kart çıkardı
11 Aralık 2019 Çarşamba 13:32

Ağabeyi H.K.’nin (54) kaybettiği kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırarak, bir bankadan kredi kartı çıkardığı ve 3 bin 800 TL harcama yaptığı iddiasıyla      Y.K. (50) hakkında  5 yıla kadar   hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 2013 yılında merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi. Kamyon şoförü H.K.., eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle annesi H.K. (83) ve kardeşi Y.K.’nin birlikte yaşadığı eve geldi. Bir süre birlikte yaşayan H.K., nüfus  cüzdanını kaybetti. Banka, yapılan takip sonrası 2016 yılında H.K.’yi, arayarak, kredi  kartı borcu olduğunu söyledi. Adına kart çıkarıldığını öğrenen H.K., savcılığa giderek, şikayette bulundu. Soruşturma sonunda kardeşinin adına kart çıkardığını öğrenen H. K., şikayetçi oldu. Y.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, alt mahkemelerin görevsizlik kararı sonrası dosya geçen yıl  1.  Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Y.K. hakkında, ‘Banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan    1 yıldan 5  yıla kadar  hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada şikayetçi H.K. hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan kardeşi Y.K. İse duruşmaya katılmadı. Şikayetçi olduğunu ve zararının giderilmediğini söyleyen H.K., “Annemlerle yaşamaya başladığımda kimliğimi kaybettim. Banka beni arayınca adıma kredi kartı çıkarıldığını öğrendim. Kız kardeşim kimliğimi bulmuş, kimlikte benim adım yazıyormuş ancak fotoğraf kardeşime  aitmiş. Adıma kredi kartı geldi. Bir süre kullanmadım. Ama, Adapazarı’nda arabam  arızalanınca kullanmak zorunda kaldım. Borcumu da ödedim. Sonra kardeşim kullanmış, bana itiraf etti. ‘Ödeyeceğim’ dedi. Ama ödemedi. Arabama haciz konuldu” diye konuştu.

Duruşmada  şikayetçi ve sanık olan kardeşlerin anneleri olan H.K.’de tanık olarak dinlendi. Anne H.K., “Kart geldi. Ama, Y.’ye  kartı hiç vermedim. Kartı H.’ye verdim. H. bizle hiç kalmadı. İkisi de benim oğlum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Y.K.’nin tutuksuzluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.