Adliye önünde öldürülen sanığın yargılandığı dava düştü

Kapatılan Erciyesspor’un eski futbolcusu S.D.’yi sahte çek vererek toplam 50 bin TL dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve duruşma için geldiği adliye önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden A.D. yargılandığı davada mahkeme davanın düşürülmesine karar verdi.

Adliye önünde öldürülen sanığın  yargılandığı dava düştü
07 Şubat 2020 Cuma 16:27

Geçen 7 Ocak’ta 10.30 sıralarında adliye önünde avukat Ö.A.'nın babası M.A, oğlunun eski müvekkili olan ve 'hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma', 'dolandırıcılık' suçlarından  3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan A.D.  adliyede karşılaşmış, M.A, daha önce oğlu ile tartışan Erciyesspor'un mali işlerden sorumlu eski yöneticisi de olan  A.D: ile adliyenin önünde tartışmaya başlamış, çıkan tartışmada M.A. silahla ateş ettiği  A.D. öldürmüştü.

A.D.’nin öldürülmesinin ardından ertelenen ve 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında başka suçtan tutuklu B.P. Hazır bulundu.  Önceki savunmalarını tekrar eden sanık B.P., suçsuz olduğunu öne sürerek beraatini istedi.

Geçen yıl 12 Aralık’ta görülen davanın ilk duruşmasında öldürülen A.D.  ise, imza yetkisi olmadığını öne sürerek, “Bu paraya aracı oldum. Tamamı S.K.’ya verildi. Kulübe 10 milyon TL para harcadım. Sevgilisine, benim kulübe verdiğim paralarla kafe açtı, araba aldı.  Ondan alacağım var. Senedin aslı yok. 6 şirketim var. 1.5 Milyar TL çek ödemem var. Ticaret sicilden sorgulayabilirsiniz. Beraatımı istiyorum” demişti. 

Mahkeme heyeti, sanık B.P.’yi, ‘Dolandırıcılık’  suçundan 5 yıl ve 40 bin TL hapis cezasına çarptırırken,  öldürülen Ahmet Demir hakkında da ölümünden dolayı düşme kararı verildi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.