15 yıla kadar hapsi istenen DEAŞ sanığı: "ÖSO saflarındaydım"

DEAŞ terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde savaşçı birliğinde görev aldığı ve 'Ebu Esir' kod adını kullandığı iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Suriye uyruklu M.I. ,DEAŞ ile bağlantısı olmadığını öne sürerek, “Fırat Kalkanı Harekatı’nda ÖSO saflarında yer aldım. DEAŞ ile hiçbir bağlantım yok. ÖSO üyesiyim” dedi.

15 yıla kadar hapsi istenen DEAŞ sanığı:  "ÖSO saflarındaydım"
28 Kasım 2019 Perşembe 15:33

Geçen 22 Eylül’de, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda  Suriye uyruklu inşaat işçisi  M.I.,  gözaltına alındı. Yapılan incelemede örgüte ait bilgi, fotoğraf ve videoların yer aldığı belirlendi. 'Ebu Esir' kod adlı M.I., örgütün sözde savaşçı birliğinde görev aldığı, örgütün tükenme noktasına gelmesi nedeniyle kaçtığı ileri sürüldü.  Eşiyle birlikte 3 yıl önce kaçak yollarla Kayseri'ye geldiği belirlenen DEAŞ şüphelisi   M.I.,  tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında, ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 2.  Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık M.I., hazır bulundu.  Tercüman eşliğinde savunma yapan ve  2014 yılında yasa dışı yollarla Türkiye’ye geldiğini anlatan sanık M.I., “Bir süre Türkiye’de kaldıktan sonra Suriye’de bir yakınımın vefat etmesi  sonrası yeniden Suriye’ye döndüm. Fırat Kalkanı Harekatı’nda da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında aktif görev aldım. Kod adımı da onlar vermişti. Kesinlikle DEAŞ ile bir bağlantım yok” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.