Protokolden organ bağışına destek

Protokolden organ bağışına destek
08 Kasım 2019 Cuma 18:02

Sağlık Bakanlığınca tüm Türkiye’de yürütülen organ bağışına farkındalık oluşturmak için Develi Sağlık Müdürlüğü de Cumhuriyet Meydanında stant kurarak destek verdi.

İlçe Kaymakamı Murat Duru,  Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve kurum amirleriyle birlikte standı ziyaret ederek İlçe Sağlık Müdiresi Fatma Anteplioğlu’ndan bilgiler aldı. Herkesi organ bağışı için başvuru yapmaya davet eden Kaymakam Duru “Dinen ve tıbben hiçbir mahsurunun olmadığı organ bağışıyla birçok şifa bekleyen ya da hayati tehlikesi bulunan hastalarımıza derman olunabilmektedir. Böylesi hayati bir bağış için farkındalık oluşturan ilçe sağlık personelimize teşekkür ediyorum” derken başkan Cabbar’da  “Maalesef ki ülkemiz Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında organ bağışında çok gerilerde. İnşallah bu ve benzeri projelerle insanımızın bu konudaki duyarlılığının artmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’de 25 bin Kayseri’de ise 500’ün üzerinde hastanın organa bağışına ihtiyaç duyulduğunu belirten İlçe Sağlık Müdiresi Fatma Anteplioğlu “Halkımıza örnek olmak ve çalışmamıza destek vermek amacıyla bu farkındalık standımızı ziyaret eden kaymakamımız ve belediye başkanımız başta olmak üzere bütün kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.