Zekeriya Karayol Yeniden Hakim Karşısında

‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan hakkında dava açılan ve beraat eden İncesu Belediyesi eski Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Yargıtay’ın ‘suçun unsuru oluştuğu’ gerekçesiyle kararı bozması üzerine yeniden yargılanmaya başladı.

Zekeriya Karayol Yeniden Hakim Karşısında
07 Kasım 2019 Perşembe 17:22

8 Mayıs 2014’te aralarında İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'un da bulunduğu 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan ve beraat kararı ile sonuçlanan dava dosyasını inceleyen Yargıtay Ceza Dairesi kararı ‘suçun unsuru oluştuğu’  gerekçesiyle bozdu. Değişen suç vasfına göre sanık Zekeriya Karayol ve sanık E.E.'nin işlediği iddia edilen 'görevi kötüye kullanma' suçlarının gerçekleştiği kanaati ile kararı bozarak dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

2.  Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tutuksuz sanık Zekeriya Karayol hazır bulunurken, tutuksuz sanık E.E. İse, duruşmaya katılmadı. Mağdurlar E.B., T.B. ‘de duruşmada yer aldı.  Mağdurlar , yaşanan olayda zarar gördüklerini, zararlarının giderilmediğini belirterek sanıklardan davacı ve şikayetçi olduklarını tekrarladı. İncesu  Belediyesi eski Başkanı Zekeriya Karayol da üzerine atılı suçlamaları reddetti ve  yazılı savunmasını sundu. Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık E.E. hakkında zorla getirilme kararı ile  duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın Sun 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.