“Şeker Pancarı Yetiştiriciliği ve Münavebe” eğitimi

Şeker pancarı dünyada ve ülkemizde tarıma dayalı sanayi üretiminde stratejik bir öneme sahip. Ülkemizde şeker, tamamen şeker pancarından üretilmekte ve yıllık yaklaşık 2.5 milyon ton üretimi ile Rusya, ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden sonra geliyor. Yaklaşık 350 bin çiftçi ailesi, yıllara göre 350-500 bin hektar arasında değişen ekim alanında şeker pancarı yetiştiriyor.

“Şeker Pancarı Yetiştiriciliği ve Münavebe” eğitimi
14 Şubat 2020 Cuma 16:05

Şeker pancarı ülkemizde tarım sektöründe ve tarıma dayalı sanayi üretiminde önemli bir rol oynarken yarattığı katma değerle önemini korumaya devam ediyor. Şekerin ekonomik değerinin yanı sıra yarattığı sosyal faydası, istihdam boyutu ve çiftçiyi tarımsal üretime bağlı kılarak köyden kente göçü engelliyor.

İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personeli olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Selahattin Bağ tarafından şekerpancarı yetiştiriciliği yapılan 13 İlçemizde görevli 31 teknik personele yönelik olarak "Şekerpancarı Yetiştiriciliği ve Münavebe" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Eğitimde şeker pancarının morfolojisi, iklim istekleri, ekim, bakım, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlıları, münavebe ile hasat gibi konularda bilgiler verilerek, şeker pancarı tarımında sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi ve topraklarımızın gelecek nesillere temiz olarak bırakılabilmesi için münavebenin önemi konularında bilgilendirme yapıldı.

Eğitime katılan personelinde ilçelerinde şeker pancarı tarımı yapan çiftçilere yönelik bu eğitim yayım çalışmaları yapılması için bilgi verildiği açıklandı.

(Haber:Nurhan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.