İŞKUR’a kayıtlı işsizlere mesleki eğitim verilecek

Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Kayseri Şubesince hazırlanan, toplumda dezavantajlı konumda olan vatandaşları yakından ilgilendiren ‘Aktif İş Gücü Hizmetleri Kapsamında Meslek Eğitim Kursları’ protokolü imzalandı.

İŞKUR’a kayıtlı işsizlere mesleki eğitim verilecek
27 Şubat 2020 Perşembe 14:57

İmza törenine, İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan katıldı. Proje ile engelliler, eski hükümlüler ve madde bağımlıları kurslarda eğitim göreceğine dikkat çeken  Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Türkiye’mizin en büyük sorunlarından biri  işsizlik. Buna katkıda bulunabilirsek ne mutlu. İş bulma, eğitim ve sosyal alanda dahil her alanda belli bir kuruma bütün işin verilmesi ve yüklenmesi doğru değil. Toplum olarak her alanda her şeyi paylaşmalıyız. Bu konuda iş birliğini ve koordinasyonu arttırmalıyız” dedi.

Protokol ile istihdama ve iş gücüne katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında meslek eğitim kursları,  iş başı eğitim programları ve toplum yararına programlar gibi özel uygulamalar yaptıklarına dikkat çekti. Ak, “Bu uygulamalar 95 iş danışmanımız tarafından, bireysellik danışmanlık hizmeti ile devam ediyor. Katılımcılardan ücret istemediğimiz gibi günlük 30 ile 89 TL ücret veriyoruz. Bunun yanında iş ve meslek sigortası ve genel sağlık sigortası da yapılıyor. Dezavantajlı gruplara, engellilere, eski hükümlülere, kadınlara, gençlere, madde bağımlılarına, geçici koruma altındaki kişilere meslek eğitimi kursları düzenleyerek onlarla beraber istihdama katkı sağlamayı hedefliyoruz. ilk etapta 15 engeli vatandaşımızla 28 fiili gün ile başlayacağız.  Kurslarımız, 3 Mart’ta başlayacak ve  4 Nisan’da sona erecek” diye konuştu.

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan’da  Toplum merkezleri nezdinde Avrupa Birliği Projeleri kapsamında, geçim kaynağı geliştirme adı altında zaten bu şekildeki çalışmaları uzun süredir yaptıklarını tekrarladı ve sonrasında protokol imzalandı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.