‘Siyasetten tamamen uzak ve birlik ruhu devam etmeli’

‘Siyasetten tamamen uzak ve birlik ruhu devam etmeli’
08 Kasım 2019 Cuma 18:01

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 11 baronun Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik olağanüstü genel kurul taleplerine Kayseri dahil 33 baro başkanlığı destek vermedi. Bu arada TBB ve 80 baro tarafından Aksaray Mehmetçik İlkokulu`nun bazı velilerinin, özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrencilere karşı eylemine tepki gösterdi ‘Otizm eksiklik değil farkındalıktır’ denildi.

Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin olağanüstü genel kurula götürülmesi üzerine şu açıklamayı yaptı.

“Ülkemizin ve Yargının içinden geçtiği bu süreçte, TBB’nin olağanüstü genel kurula götürülmesi, hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, sağlıklı bir görüşme ve toplantı ortamının bulunmaması durumuna binaen, tam tersine Baroların kendi arasındaki ve TBB arasındaki kutuplaşma ve ayrışmayı daha da artıracağı endişesini taşıyoruz. Bizim tek amacımız, Baroların ve TBB'nin Hukuk Kurumları olarak varlıklarını güçlü bir biçimde sürdürebilmelerini ve siyasetten tamamen uzak olarak, Birlik ruhunun devam etmesini sağlamaktır. Olağanüstü genel kurul yapmanın her türlü açıdan zorluğu nedenleriyle, olağanüstü genel kurul yerine, bir önceki Başkanlar toplantısında alınan ortak karar gereğince, ortalama 3 ayda bir, düzenli olarak yapılması kararlaştırılan, Başkanlar toplantısı yapılması, daha yerinde, uygun ve doğru olacaktır. Zira son Samsun mali genel kurulunda yaşananlar ve olanlar, hepimizin hafızasında daha yeni ve tazedir.”

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.