Kayseri'deki canlı bomba saldırısının faili etkisiz hale getirildi

Kayseri'de 17 Aralık 2016'da askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen canlı/araç bombalı eyleminin bizzat talimatını veren, planlayan ve organize eden, “Kırmızı” kategoride bulunan  Erhan Porsipi kod adlı İshak Özçaktu, Diyarbakır Lice İlçesi Hevsel Mezrası kırsalına yapılan hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirildi. Özçaktu, hakkında Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce de 54'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle arama kararı bulunuyordu.

Kayseri'deki canlı bomba saldırısının faili etkisiz hale getirildi
07 Kasım 2019 Perşembe 21:19

Kayseri'de 15 askerin şehit düştüğü, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının planlayıcı olan ve kırmızı listede 4 Milyon TL ödül ile aranan terörist İshak Özçaktu'nun etksiz hale getirildiği açıklandı. 

Diyarbakır kırsalında 19 Temmuz'da etkisiz hale getirilen teröristlerin, Ankara Merasim Sokak ve Kayseri'deki askeri servis aracına bombalı saldırının talimatını verdiği belirlendi.

Porsipi'nin öldürülmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Porsipi Bu akşam rahat uyuyacağım. Uzun zamandır peşindeydik. İnönü stadı, Merasim sokak, Kayseri, İstanbul, Hepsinin intikamı alındı. Bu kırmızı başka kırmızı... Şükürler olsun Bu olmadan gitseydim Gözüm açık giderdim" paylaşımında bulundu.

İshak Özçaktu'nun, Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında yakalama kararı ile  15 kez 'kasten adam öldürme’, 54 kez 'kasten adam öldürmeye teşebbüs’, 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlarından  ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle davası görülüyordu.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.