Ata’yı özlemle andık…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder ve lider Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa intikalinin 81. Yıldönümü olan saat 09.05'i gösterdiğinde Kayseri’de hayat durdu. Kayseri Ata’sını saygı, sevgi, minnet ve özlemle andı.

Ata’yı özlemle andık…
10 Kasım 2019 Pazar 15:34

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenkler kondu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayrak yarıya indirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki programda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri, halk oyunu gösterisi sundu, şiirler okudu. Atatürk Evi'nde resim sergisi açıldı. CHP’liler ayrıca çelenk koydu.

Erciyes Üniversitesinde saygı duruşu

Rektörlük binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Genel Sekreter Murat Yenisu, Genel Sekreter Yardımcısı Venhar Çokkeçeci, fakülte dekanları ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.


NNYÜ’de anma töreni
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Kampüs tören alanındaki anmaya, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Rektör Güney ‘Atamızın “en büyük eserim” dediği ve Milletimize armağan ettiği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.’ dedi.
Develi Ata’sını unutmadı
Develide de 10 Kasım Atatürk'ün ebedi hayata intikalinin 81. yılı törenlerle anıldı. Mustafa Aksu Kültür Merkezinde devam eden anmada Develi Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterileri izlendi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.