10 Kasım’la ilgili kim ne dedi

10 Kasım’la ilgili kim ne dedi
10 Kasım 2019 Pazar 15:44

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç: Minnetle anıyoruz
İstiklal ve istikbal mücadelesi farklı şekillerde bugün de veriliyor. Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde her türlü güçlüğün üstesinden gelecektir. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Vatan uğruna can veren, kan döken, fedakarlık yapan, ter akıtan herkese şükranlarımı ifade ediyorum.


ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleriyle yaşadığı yüzyıla ışık tutmuş ve birçok ülkeye ilham kaynağı olmuş bir liderdir. Onun emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, fikirleri ve gösterdiği hedefler doğrultusunda, dünyada söz sahibi bir ülke olması için durmadan ve yorulmadan çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Atatürk’ü anmanın yanında onun fikirlerini ve düşüncelerini gelecek nesillere aktararak ve geleceğe ışık tutan nesiller yetiştirerek her zaman yeni başarılara imza atacağımıza inancımız tamdır.
 

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa
 
Yaktığı kurtuluş meşalesi ile bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışından bu yana 81 yıllık süre geçti. Millet olarak onun yolundan ayrılmayarak, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız.

MHP İl Başkanı Serkan Tok
Türk’ün asil kudretini tekrar ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin yedi düvele karşı verdiği şanlı mücadelenin sembolüdür. Hayatını Türk Milleti’ne adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gururla, özlemle ve rahmetle bir kez daha anıyorum. 

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan, 
Mustafa Kemal Atatürk, "Bana insan üstü bir doğuş yakıştırmayı kalkışmayınız; doğuşumdaki tek olağan üstünlük, Türk olarak dünyaya gelmemdir” demişti. Türklüğü ve Türk Milleti’ni en iyi seviyeye getirebilmek için hayatını Türk Milleti’ne adamıştı. 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap ve 1 ülke, en önemlisi milyonlarca özgür insan ve Türk’ün kurtulan gururunu sığdırdı. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.


Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan
Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh, dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Büyük liderler için kuşkusuz matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir. 10 Kasım’ı bir matem ve milli yas günü yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz.

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per
Bizler Atatürk’ün miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz.  Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. 

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy
Sadece Türkiye’nin değil; ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve üstün devlet adamlığı vasıfları ile bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olan Ulu Önder Atatürk, fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damga vurmuştur.

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy
Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti’nin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. 
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan
Hayatı boyunca Milletimiz için gerçekleştirdiği gelişme ve değişmeler, hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de aziz milletimizin çağın şartlarına ayak uydurmasını sağlamıştır. Bu çalışmalarının uygulanmasına, milletin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesine zemin hazırlamıştır. Hayatını Türk Milleti’nin hürriyetine ve refahına adamıştır. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. O, bir askeri deha olmakla birlikte 20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisidir. Kurtuluş savaşında askeri dehasını konuşturan Atatürk, sonrasında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile de devlet adamlığını ve liderliğini ortaya koymuştur. 

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu
Bu toprakları toprak yapan uğrunda ölen kahramanlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları sayesinde bu topraklar kazanılmış ve vatan edinilmiştir. Atatürk bir sözünde ''Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır'' ifadeleri ile bize aslında çok şey anlatmıştır. Bizlerde elimizden geldiğince bizlere verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekmektedir.

MHP MYK Üyesi Serap Şule Kalın

Mustafa Kemal Atatürk deyince aklımıza adanmış bir ruhun, çelikleşen yılmaz, yıkılmaz iradesi gelir. Atatürk deyince aklımıza bir milletin tüm değerlerini harekete geçiren itici güç, lokomotifin başında tam bir şuurla idame gösteren usta bir makinist gerçeği gelir. Sırf kadınlara yönelik yaptığı devrimler ve yenilikler sayesinde 15 yıl gibi kısa bir süre içerisinde cemiyetin her alanında varlık göstermeleri bu usta makinistin dehasında yatmaktadır. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.